Krůtí řízky plněné sýrem
40 min.
Ingredience
- 500gramůKrůtí prsa
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 100gramůSýr Lučina - termizovaný
- 1lžičkaPepř černý celý
- 300gramůFazolky mražené
- 3lžíceMáslo čerstvé
- 250mililitrůVývar zeleninový
- 1špetkaMuškátový oříšek
- 2lžíceOlej rostlinný
- 2lžíceKerblík
- 1lžíceBazalka
- 500gramůMrkev kořen
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
542 kcal
Bílkoviny
35 g
Tuky
33 g
Sacharidy
23 g
Vláknina
7 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Krůtí prsa omyjeme a nakrájíme na řízky. Osušíme je, po straně do nich nařízneme kapsu. Maso osolíme a opepříme.
- 2Lučinu našleháme, ochutíme na nudličky nakrájenými lístky bazalky a rozdrceným pepřem. Připraveným krémem naplníme řízky. Opékáme je na rozehřátém oleji v pánvi po obou stranách asi 2 minuty.
- 3Oloupanou mrkev rozkrájíme na špalíčky a fazolky necháme rozmrazit. Máslo zahřejeme s vývarem, vložíme zeleninu a vaříme do měkka. Osolíme, opepříme a okořeníme muškátem.
- 4Zeleninu se řízky upravíme na talíře a posypeme lístky kerblíku.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.