Krůtí řízky s broskví se smetanovou omáčkou

50 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
767 kcal
Bílkoviny
53 g
Tuky
50 g
Sacharidy
18 g
Vláknina
1 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Maso rozkrájíme na řízky, osolíme a opepříme. Broskve vyjmeme z nálevu, necháme okapat, šunku krájíme na nudličky, petrželovou nať nasekáme na jemno.
  • 2
    Maso z obou stran osmažíme na másle spolu s broskvemi. Poté je vyjmeme, výpek odložíme.
  • 3
    Na omáčku vaříme na mírném plameni do zhoustnutí víno se smetanou a solí.
  • 4
    V mezičase rozložíme řízky na pekáč, položíme na ně broskve, překryjeme plátky sýra a podlijeme výpekem. Pekáč vložíme do předehřáté trouby a maso zapékáme, až sýr zezlátne. V másle osmažíme šunku do zlatova a držíme v teple.
  • 5
    Řízky podáváme přelité vinnou omáčkou, posypané petrželovou natí.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.