Krůtí řízky s broskví se smetanovou omáčkou
50 min.
Ingredience
- 600gramůKrůtí prsa
- 300gramůKompot broskvový
- 120gramůSýr Ementál (Primátor)
- 1lžícePetržel - nať
- 0,25lžičkaPepř černý mletý
- 60gramůMáslo čerstvé
- 0,5lžičkaSůl
- Na omáčku
- 150mililitrůŠlehačka
- 200mililitrůVíno bílé
- 0,5lžičkaSůl
- Na šunku
- 250gramůŠunka dušená
- 60gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
767 kcal
Bílkoviny
53 g
Tuky
50 g
Sacharidy
18 g
Vláknina
1 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Maso rozkrájíme na řízky, osolíme a opepříme. Broskve vyjmeme z nálevu, necháme okapat, šunku krájíme na nudličky, petrželovou nať nasekáme na jemno.
- 2Maso z obou stran osmažíme na másle spolu s broskvemi. Poté je vyjmeme, výpek odložíme.
- 3Na omáčku vaříme na mírném plameni do zhoustnutí víno se smetanou a solí.
- 4V mezičase rozložíme řízky na pekáč, položíme na ně broskve, překryjeme plátky sýra a podlijeme výpekem. Pekáč vložíme do předehřáté trouby a maso zapékáme, až sýr zezlátne. V másle osmažíme šunku do zlatova a držíme v teple.
- 5Řízky podáváme přelité vinnou omáčkou, posypané petrželovou natí.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.