Krůtí řízky s marsalou
20 min.
Ingredience
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1kusCibule červená
- 100gramůŽampiony čerstvé
- 2lžíceOlej rostlinný
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 4lžíceVíno Marsala
- 4lžíceVoda pitná
- 3lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 4kusyKrůtí prsa
- 0,5lžičkaŠalvěj sušená
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
489 kcal
Bílkoviny
56 g
Tuky
25 g
Sacharidy
6 g
Vláknina
967 mg
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Mouku smícháme se solí, pepřem a sušenou šalvějí. Ve směsi obalíme řízky, vložíme do pánve s rozpáleným olejem a pečeme z každé strany 2–3 minuty. Hotové dáme na talíř a uchováme v teple.
- 2Do výpeku v pánvi přidáme máslo, cibuli nakrájenou na plátky a žampióny na čtvrtky. Při mírné teplotě dusíme doměkka, přidáme marsalu, vodu a promícháme.
- 3Řízky upravíme na mísu, přelijeme je omáčkou a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.