Krůtí řízky s ostružinovou omáčkou
35 min.
Ingredience
- 600gramůKrůtí prsa
- 40gramůMáslo čerstvé
- 1lžičkaSůl
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
- 400gramůOstružiny
- 150mililitrůVíno červené
- 6lžicZakysaná smetana
- 20mililitrůLikér Maraschino (Maraska)
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
416 kcal
Bílkoviny
35 g
Tuky
21 g
Sacharidy
13 g
Vláknina
5 g
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1Omytá a osušená krůtí prsa nakrájíme na řízky, potřeme rozehřátým máslem, osolíme, opepříme. Vložíme do rendlíku s vyššími okraji a silným dnem, dáme péci přibližně na 20 minut do trouby předehřáté na 200°C.
- 2Když jsou řízky hotové, vyndáme je z trouby, přemístíme na nahřátý talíř a udržujeme je v teple.
- 3Vypečenou šťávu smícháme s omytými ostružinami, vínem a zakysanou smetanou, na plotně krátce zahřejeme, nakonec přilijeme rybízový likér. Řízky podáváme polité ostružinovou omáčkou s rýží nebo bramborovou kaší, obložené dušenou zeleninou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.