Krůtí řízky s pažitkovou omáčkou

45 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
576 kcal
Bílkoviny
40 g
Tuky
21 g
Sacharidy
42 g
Vláknina
2 g
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Šalotku oloupeme, nakrájíme nadrobno a ohřejeme v drůbežím vývaru. Necháme svařit na poloviční množství. Řízky omyjeme a obalíme v mouce.
  • 2
    Na pánvi rozpálíme 2 lžíce másla a krůtí řízky na něm smažíme z každé strany 2 minuty. Osolíme, opepříme, vyjmeme z pánve a udržujeme v teple.
  • 3
    Omastek podlijeme scezeným šalotkovým vývarem. Přilijeme bílé víno a omáčku necháme zhoustnout. Zjemníme smetanou. Pažitku opláchneme, nasekáme a přimícháme do omáčky. Osolíme, opepříme a dochutíme citronovou šťávou a kůrou. Omáčkou přelijeme řízky a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.