Krůtí řízky s pažitkovou omáčkou
45 min.
Ingredience
- 4kusyŠalotka
- 600gramůKrůtí prsa
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 6centilitrůVíno bílé
- 3lžíceSmetana 12% (konzumní)
- 1kusCitrony
- 50gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 250mililitrůVývar drůbeží
- 1lžícePažitka
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
576 kcal
Bílkoviny
40 g
Tuky
21 g
Sacharidy
42 g
Vláknina
2 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Šalotku oloupeme, nakrájíme nadrobno a ohřejeme v drůbežím vývaru. Necháme svařit na poloviční množství. Řízky omyjeme a obalíme v mouce.
- 2Na pánvi rozpálíme 2 lžíce másla a krůtí řízky na něm smažíme z každé strany 2 minuty. Osolíme, opepříme, vyjmeme z pánve a udržujeme v teple.
- 3Omastek podlijeme scezeným šalotkovým vývarem. Přilijeme bílé víno a omáčku necháme zhoustnout. Zjemníme smetanou. Pažitku opláchneme, nasekáme a přimícháme do omáčky. Osolíme, opepříme a dochutíme citronovou šťávou a kůrou. Omáčkou přelijeme řízky a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.