Krůtí řízky s višňovou omáčkou

45 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
586 kcal
Bílkoviny
34 g
Tuky
22 g
Sacharidy
17 g
Vláknina
2 g
Cukr
13 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Krůtí řízky omyjeme, osušíme a naklepeme. Osolíme a opepříme.
  • 2
    Višně scedíme přes cedník a necháme okapat. Šťávu zachytíme. Máslo dáme vychladnout.
  • 3
    Na pánvi rozpálíme olej a řízky na něm smažíme 5 minut z každé strany. Potom je vyjmeme z pánve a udržujeme v teple.
  • 4
    Vypečenou šťávu podlijeme octem a za stálého míchání přidáme cukr, červené víno a třešňovici. Vše vaříme na mírném ohni asi 5 minut. Přilijeme polovinu višňové šťávy a přimícháme višně.
  • 5
    Omáčku zahustíme vychlazeným máslem, osolíme a opepříme.
  • 6
    Řízky podáváme s višňovou omáčkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.