Krůtí řízky s višňovou omáčkou
45 min.
Ingredience
- 600gramůKrůtí maso
- 1špetkaPepř černý mletý
- 400gramůVišně
- 3lžíceMáslo čerstvé
- 3lžíceOlej rostlinný
- 2lžíceOcet vinný červený
- 1lžíceCukr třtinový
- 100mililitrůVíno červené
- 1lžíceGriotka
- 1lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
586 kcal
Bílkoviny
34 g
Tuky
22 g
Sacharidy
17 g
Vláknina
2 g
Cukr
13 g
Postup přípravy
- 1Krůtí řízky omyjeme, osušíme a naklepeme. Osolíme a opepříme.
- 2Višně scedíme přes cedník a necháme okapat. Šťávu zachytíme. Máslo dáme vychladnout.
- 3Na pánvi rozpálíme olej a řízky na něm smažíme 5 minut z každé strany. Potom je vyjmeme z pánve a udržujeme v teple.
- 4Vypečenou šťávu podlijeme octem a za stálého míchání přidáme cukr, červené víno a třešňovici. Vše vaříme na mírném ohni asi 5 minut. Přilijeme polovinu višňové šťávy a přimícháme višně.
- 5Omáčku zahustíme vychlazeným máslem, osolíme a opepříme.
- 6Řízky podáváme s višňovou omáčkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.