Krůtí řízky v bramboráku

30 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
2

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
332 kcal
Bílkoviny
26 g
Tuky
17 g
Sacharidy
19 g
Vláknina
4 g
Cukr
822 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Brambory oloupeme, nastrouháme, vodu vymačkáme. Do brambor vmícháme sůl a mletou papriku.
  • 2
    Omyté maso nakrájíme na řízky, lehce je naklepeme, po obou stranách do masa vetřeme sůl, pepř a papriku. Na jednu stranu řízku přitiskneme polovinu nastrouhaných brambor.
  • 3
    Řízky vložíme vrstvou brambor na rozehřátý olej, zvolna smažíme asi 4 minuty.
  • 4
    Zbylé brambory rozložíme na horní stranu řízků a přimáčkneme. Řízky obrátíme, smažíme ještě 4 minuty.
  • 5
    Ihned podáváme. Vhodnou přílohou je hrášek s mrkví.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.