Krůtí řízky v bramboráku
30 min.
Ingredience
- 3lžíceOlej rostlinný
- 300gramůBrambory
- 1lžičkaSůl
- 200gramůKrůtí prsa
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžičkaPaprika mletá sladká
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
332 kcal
Bílkoviny
26 g
Tuky
17 g
Sacharidy
19 g
Vláknina
4 g
Cukr
822 mg
Postup přípravy
- 1Brambory oloupeme, nastrouháme, vodu vymačkáme. Do brambor vmícháme sůl a mletou papriku.
- 2Omyté maso nakrájíme na řízky, lehce je naklepeme, po obou stranách do masa vetřeme sůl, pepř a papriku. Na jednu stranu řízku přitiskneme polovinu nastrouhaných brambor.
- 3Řízky vložíme vrstvou brambor na rozehřátý olej, zvolna smažíme asi 4 minuty.
- 4Zbylé brambory rozložíme na horní stranu řízků a přimáčkneme. Řízky obrátíme, smažíme ještě 4 minuty.
- 5Ihned podáváme. Vhodnou přílohou je hrášek s mrkví.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.