Krůtí řízky v mandlovém těstíčku

40 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
686 kcal
Bílkoviny
58 g
Tuky
38 g
Sacharidy
31 g
Vláknina
4 g
Cukr
6 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Omytá krůtí prsa nakrájíme na řízky, osolíme a opepříme. Maso poprášíme moukou, namočíme v rozšlehaných vejcích, obalíme v mandlových lupíncích. Lupínky lehce přimáčkneme.
  • 2
    Oloupané šalotky a omytá rajčata nakrájíme na kostičky, fazolky očistíme a omyjeme. Šalotky zpěníme na másle, přidáme fazolky a špetku saturejky. Podlijeme vývarem a dusíme asi 8 minut. Osolíme, opepříme, okořeníme muškátem.
  • 3
    Připravené řízky smažíme na másle po každé straně 3 minuty.
  • 4
    K fazolkám přidáme rajčata, jen prohřejeme, podle chuti osolíme a opepříme. Podáváme k řízkům.
  • 5
    Vhodnou přílohou jsou vařené brambory.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.