Krůtí řízky v mandlovém těstíčku
40 min.
Ingredience
- 2kusyVejce slepičí
- 800gramůKrůtí prsa
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 8lžicMandle plátky
- 2lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 2kusyŠalotka
- 2kusyRajčata
- 400gramůFazolové lusky zelené
- 1špetkaSaturejka
- 100mililitrůVývar zeleninový
- 1špetkaMuškátový oříšek
- 2lžíceMáslo čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
686 kcal
Bílkoviny
58 g
Tuky
38 g
Sacharidy
31 g
Vláknina
4 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Omytá krůtí prsa nakrájíme na řízky, osolíme a opepříme. Maso poprášíme moukou, namočíme v rozšlehaných vejcích, obalíme v mandlových lupíncích. Lupínky lehce přimáčkneme.
- 2Oloupané šalotky a omytá rajčata nakrájíme na kostičky, fazolky očistíme a omyjeme. Šalotky zpěníme na másle, přidáme fazolky a špetku saturejky. Podlijeme vývarem a dusíme asi 8 minut. Osolíme, opepříme, okořeníme muškátem.
- 3Připravené řízky smažíme na másle po každé straně 3 minuty.
- 4K fazolkám přidáme rajčata, jen prohřejeme, podle chuti osolíme a opepříme. Podáváme k řízkům.
- 5Vhodnou přílohou jsou vařené brambory.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.