Krůtí řízky v pomerančové omáčce
40 min.
Ingredience
- 4kusyPomeranče
- 4lžíceOlej olivový
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 3lžíceOcet vinný
- 2lžíceCukr krupice
- 1lžíceCitronová šťáva
- 1stroužekČesnek
- 6lžicPomerančová šťáva
- 600gramůKrůtí prsa
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
423 kcal
Bílkoviny
35 g
Tuky
17 g
Sacharidy
33 g
Vláknina
5 g
Cukr
28 g
Postup přípravy
- 1Omytá krůtí prsa nakrájíme na řízky, omyjeme a osušíme. Olej smícháme se 2 lžícemi pomerančové šťávy, osolíme, opepříme a vmícháme na plátky nasekaný česnek. Řízky rozpůlíme a vložíme do marinády. Marinujeme asi 60 minut v chladničce. Dva pomeranče oloupeme a nakrájíme na plátky.
- 2Řízky vyjmeme z marinády a opékáme na pánvi bez tuku asi 8 minut z obou stran. Vyjmeme je z pánve a necháme na teplém místě.
- 3Na pánev nalijeme ocet a za stálého míchání v něm rozpustíme cukr. Vlijeme citronovou a pomerančovou šťávu, přidáme oloupané, na plátky nakrájené pomeranče a prohřejeme.
- 4Řízky upravíme na talíře a zalijeme pomerančovou omáčkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.