Krůtí roláda na citrusech
110 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 600gramůKrůtí prsa
- 200gramůTelecí maso mleté
- 1špetkaKmín drcený
- 1špetkaHřebíček mletý
- 60mililitrůOlej stolní
- 1kusPomeranče
- 40mililitrůBrandy peach
- 250mililitrůVíno bílé
- 100mililitrůBujón hovězí
- 250gramůŠpenát listový čerstvý
- 1kusCitrony
- 1kusVejce slepičí
- 100gramůKlobása Dunajská
- 1lžíceMouka bramborová
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžičkaSůl
- 30gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
791 kcal
Bílkoviny
57 g
Tuky
48 g
Sacharidy
21 g
Vláknina
4 g
Cukr
8 g
Postup přípravy
- 1Krůtí prsa nařežeme tak, aby se dala otevírat jako kniha, osolíme je a opepříme. Špenát krátce podusíme a nasekáme. Přidáme k němu mleté maso, klobásovou hmotu, vejce a koření. Vše propracujeme a plát masa rovnoměrně potřeme vrstvou náplně a vytvoříme roládu. Tu potřeme olejem, zabalíme ji do alobalu a pečeme v troubě 1 hodinu na 200°C.
- 2Z citrusů nakrájíme kůru, pouze tu barevnou, nasekáme ji na úzké plátky a povaříme 5 minut. Nasekanou cibuli osmahneme na másle a na chvíli ji podusíme. Přilijeme brandy a necháme pod prudkým varem vypařit. Přidáme citronovou a pomerančovou šťávu a víno. Svaříme polovinu tekutiny, přilijeme bujón, moučku rozmíchanou ve studené vodě a povaříme asi 1 minutu do zhoustnutí. Potom přidáme citrusovou kůru.
- 3Roládu necháme několik minut odpočinou bez alobalu a podáváme ji s omáčkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.