Krůtí roláda na citrusech

110 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
791 kcal
Bílkoviny
57 g
Tuky
48 g
Sacharidy
21 g
Vláknina
4 g
Cukr
8 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Krůtí prsa nařežeme tak, aby se dala otevírat jako kniha, osolíme je a opepříme. Špenát krátce podusíme a nasekáme. Přidáme k němu mleté maso, klobásovou hmotu, vejce a koření. Vše propracujeme a plát masa rovnoměrně potřeme vrstvou náplně a vytvoříme roládu. Tu potřeme olejem, zabalíme ji do alobalu a pečeme v troubě 1 hodinu na 200°C.
  • 2
    Z citrusů nakrájíme kůru, pouze tu barevnou, nasekáme ji na úzké plátky a povaříme 5 minut. Nasekanou cibuli osmahneme na másle a na chvíli ji podusíme. Přilijeme brandy a necháme pod prudkým varem vypařit. Přidáme citronovou a pomerančovou šťávu a víno. Svaříme polovinu tekutiny, přilijeme bujón, moučku rozmíchanou ve studené vodě a povaříme asi 1 minutu do zhoustnutí. Potom přidáme citrusovou kůru.
  • 3
    Roládu necháme několik minut odpočinou bez alobalu a podáváme ji s omáčkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.