Krůtí roláda plněná špenátem
40 min.
Ingredience
- 2,5decilitryVoda pitná
- 250gramůŠpenát listový čerstvý
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1stroužekČesnek
- 1lžičkaCitronová šťáva
- 600gramůKrůtí prsa
- 2kusyPaprika červená
- 2kusyPaprika žlutá
- 1decilitrVývar zeleninový
- 2lžíceZakysaná smetana
- 3lžíceOlej olivový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
337 kcal
Bílkoviny
36 g
Tuky
17 g
Sacharidy
9 g
Vláknina
3 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Špenát omyjeme ve studené vodě, natrháme na malé kousky a velmi krátce povaříme v osolené vodě. Pak ho slijeme, necháme v sítu pod studenou vodou zchladit a okapat.
- 2Česnek oloupeme a nasekáme najemno.
- 3V míse smícháme vychladlý špenát, nakrájený česnek, citronovou šťávu a půl lžičky oleje.
- 4Krůtí prsa naporcujeme na řízky, omyjeme je, osušíme a naklepeme. Pak na ně rozprostřeme špenátovou směs, zavineme je, opepříme a osolíme.
- 5Papriky podélně rozřízneme, zbavíme jádřinců, omyjeme studenou vodou a nakrájíme na kousky. Dáme si stranou dvě lžíce oleje a na zbylém množství oleje si v pánvi papriky krátce smažíme, potom je přikryjeme a 15 minut dusíme na středním ohni. V případě potřeby přilijeme zeleninový vývar.
- 6V druhé pánvi si na zbylých dvou lžicích oleje ze všech stran osmažíme závitky, pak je vyjmeme a dáme do tepla - například do mírně vyhřáté trouby. Do výpeku přimícháme zakysanou smetanu, omáčku necháme přejít varem a podle chuti opepříme a osolíme.
- 7Závitky dáme na servírovací talíře, polijeme je omáčkou, přidáme dušené papriky a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.