Krůtí roláda plněná špenátem

40 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
337 kcal
Bílkoviny
36 g
Tuky
17 g
Sacharidy
9 g
Vláknina
3 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Špenát omyjeme ve studené vodě, natrháme na malé kousky a velmi krátce povaříme v osolené vodě. Pak ho slijeme, necháme v sítu pod studenou vodou zchladit a okapat.
  • 2
    Česnek oloupeme a nasekáme najemno.
  • 3
    V míse smícháme vychladlý špenát, nakrájený česnek, citronovou šťávu a půl lžičky oleje.
  • 4
    Krůtí prsa naporcujeme na řízky, omyjeme je, osušíme a naklepeme. Pak na ně rozprostřeme špenátovou směs, zavineme je, opepříme a osolíme.
  • 5
    Papriky podélně rozřízneme, zbavíme jádřinců, omyjeme studenou vodou a nakrájíme na kousky. Dáme si stranou dvě lžíce oleje a na zbylém množství oleje si v pánvi papriky krátce smažíme, potom je přikryjeme a 15 minut dusíme na středním ohni. V případě potřeby přilijeme zeleninový vývar.
  • 6
    V druhé pánvi si na zbylých dvou lžicích oleje ze všech stran osmažíme závitky, pak je vyjmeme a dáme do tepla - například do mírně vyhřáté trouby. Do výpeku přimícháme zakysanou smetanu, omáčku necháme přejít varem a podle chuti opepříme a osolíme.
  • 7
    Závitky dáme na servírovací talíře, polijeme je omáčkou, přidáme dušené papriky a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.