Krůtí roláda se zelím

80 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
454 kcal
Bílkoviny
32 g
Tuky
27 g
Sacharidy
23 g
Vláknina
5 g
Cukr
11 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Krůtí prsa omyjeme, očistíme, osušíme, nařežeme tak, aby vznikl velký plát masa a naklepeme. Osolíme, posypeme kari kořením. Hrušku omyjeme, oloupeme, zbavíme jádřince a nastrouháme. V misce smícháme nastrouhanou hrušku s kysaným zelím a takto připravenou směs klademe na krůtí plát masa, zavineme a zpevníme kuchyňskou nití.
  • 2
    Na větší pánvi rozpálíme máslo a roládu na něm ze všech stran osmažíme. Jarní cibulku očistíme, nakrájíme na kolečka a vložíme do pánve k masu, 5 minut dusíme.
  • 3
    Přidáme rajčatový protlak, zeleninový vývar a promícháme. Pánev zakryjeme pokličkou a 30 minut dusíme. Poté roládu z pánve vyjmeme a udržujeme v teple.
  • 4
    V menší misce smícháme škrob se zakysanou smetanou a přidáme na pánev do vypečené šťávy. Cherry rajčátka omyjeme, překrojíme na polovinu a přidáme do pánve. Omáčku necháme projít varem, osolíme, opepříme.
  • 5
    Roládu krájíme na plátky, které servírujeme na talíře a přelijeme omáčkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.