Krůtí roláda se zelím
80 min.
Ingredience
- 1lžičkaSolamyl - bramborový škrob
- 2kusyKrůtí prsa
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1špetkaKari koření
- 1kusHrušky
- 150gramůZelí kysané
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 3kusyCibulka jarní
- 250mililitrůVývar zeleninový
- 150mililitrůZakysaná smetana
- 10kusůRajčata
- 1lžíceProtlak rajčatový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
454 kcal
Bílkoviny
32 g
Tuky
27 g
Sacharidy
23 g
Vláknina
5 g
Cukr
11 g
Postup přípravy
- 1Krůtí prsa omyjeme, očistíme, osušíme, nařežeme tak, aby vznikl velký plát masa a naklepeme. Osolíme, posypeme kari kořením. Hrušku omyjeme, oloupeme, zbavíme jádřince a nastrouháme. V misce smícháme nastrouhanou hrušku s kysaným zelím a takto připravenou směs klademe na krůtí plát masa, zavineme a zpevníme kuchyňskou nití.
- 2Na větší pánvi rozpálíme máslo a roládu na něm ze všech stran osmažíme. Jarní cibulku očistíme, nakrájíme na kolečka a vložíme do pánve k masu, 5 minut dusíme.
- 3Přidáme rajčatový protlak, zeleninový vývar a promícháme. Pánev zakryjeme pokličkou a 30 minut dusíme. Poté roládu z pánve vyjmeme a udržujeme v teple.
- 4V menší misce smícháme škrob se zakysanou smetanou a přidáme na pánev do vypečené šťávy. Cherry rajčátka omyjeme, překrojíme na polovinu a přidáme do pánve. Omáčku necháme projít varem, osolíme, opepříme.
- 5Roládu krájíme na plátky, které servírujeme na talíře a přelijeme omáčkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.