Krůtí rolky s pršutem a cibulkou
50 min.
Ingredience
- 400gramůKrůtí stehna
- 100gramůProsciutto sušené
- 4kusyCibulka jarní
- 4kusyBobkový list
- 150mililitrůDžus pomerančový
- 3lžíceOmáčka sójová
- 1lžícePaprika mletá sladká
- 1stroužekČesnek
- 4lžíceOlej rostlinný
- 2gramySůl
- 4špetkyPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
292 kcal
Bílkoviny
21 g
Tuky
19 g
Sacharidy
10 g
Vláknina
4 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Krůtí stehna vykostíme, opláchneme a nakrájíme na plátky. Maso naklepeme, přidáme sůl a pepř. Rozložíme si plátky masa, na každý z nich položíme bobkový list, plátek pršutu a zelenou cibulku. Stočíme do roládky a spojíme buď párátkem nebo menší jehlou na špízy.
- 2Potom si připravíme marinádu, která se skládá ze sójové omáčky, rozmačkaného česneku, sladké papriky a džusu. Rolky v této marinádě necháme uležet.
- 3Na rozpáleném oleji v pánvi osmahneme rolky masa. Rolky otáčíme, aby se upekly stejně ze všech stran.
- 4Takto opečené rolky vložíme do pekáčku nebo zapékací misky a polijeme zbytkem marinády a výpekem z masa. Pekáček přikryjeme alobalem a ve středně vyhřáté troubě pečeme, dokud maso není měkké. Ke konci pečení alobal odstraníme, aby maso dostalo zlatavou barvu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.