Krůtí srdíčka v marsale
24 min.
Ingredience
- 1kusCibulka jarní
- 1kusCibule
- 1kilogramKrůtí maso
- 2lžíceOlej rostlinný
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 100gramůVíno Marsala
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 2lžičkyMouka pšeničná hladká T 650
- 3lžíceProtlak rajčatový
- 0,5kusPetržel - nať
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
413 kcal
Bílkoviny
55 g
Tuky
15 g
Sacharidy
8 g
Vláknina
583 mg
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Srdíčka zbavíme šlach a cévek, očistíme a zasypeme moukou, pak je nakrájíme na tenké plátky.
- 2V hlubší pánvi rozpálíme olej s máslem, přidáme srdíčka a opékáme asi 2 minuty, až lehce zhnědnou. Pak přidáme cibuli na kostičky a po dalších dvou minutách protlak. Vše zalijeme marsalou, zakryjeme a vaříme mírným varem 7–8 minut. Osolíme a opepříme.
- 3Jarní cibulku nakrájíme na tenké plátky a dvě minuty před ukončením varu ji vmícháme do pokrmu. Přidáme nasekanou petrželku, upravíme na talíře a ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.