Krůtí stehna na hříbkách
125 min.
Ingredience
- 1000gramůKrůtí stehna
- 10gramůSůl
- 2špetkyPepř černý mletý
- 1špetkaKmín drcený
- 80gramůCibule
- 150mililitrůSmetana 12% (konzumní)
- 250mililitrůVíno bílé
- 60gramůMáslo čerstvé
- 600gramůBrambory vařené
- 15gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 2stroužkyČesnek
- 200gramůHříbky čerstvé
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
492 kcal
Bílkoviny
37 g
Tuky
23 g
Sacharidy
27 g
Vláknina
3 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Stehna omyjeme, osolíme, opepříme a potřeme máslem. Cibuli nakrájíme nadrobno, menší hříbky na plátky, česnek prolisujeme.
- 2V pekáčku rozehřejeme máslo, nasypeme cibuli, hříbky, orestujeme, vložíme stehna, krátce osmahneme, zaprášíme moukou, podlijeme vínem, přidáme špetku kmínu, česnek a dáme péct. Pečeme hodinu a půl. Během pečení podléváme vodou, maso potíráme vypečeným tukem. Deset minut před koncem pečení šťávu v pekáčku zjemníme smetanou.
- 3Stehna naporcujeme na talíře, doplníme vařeným bramborem a přelijeme hříbkovou omáčkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.