Krůtí stehna na hříbkách

125 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
492 kcal
Bílkoviny
37 g
Tuky
23 g
Sacharidy
27 g
Vláknina
3 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Stehna omyjeme, osolíme, opepříme a potřeme máslem. Cibuli nakrájíme nadrobno, menší hříbky na plátky, česnek prolisujeme.
  • 2
    V pekáčku rozehřejeme máslo, nasypeme cibuli, hříbky, orestujeme, vložíme stehna, krátce osmahneme, zaprášíme moukou, podlijeme vínem, přidáme špetku kmínu, česnek a dáme péct. Pečeme hodinu a půl. Během pečení podléváme vodou, maso potíráme vypečeným tukem. Deset minut před koncem pečení šťávu v pekáčku zjemníme smetanou.
  • 3
    Stehna naporcujeme na talíře, doplníme vařeným bramborem a přelijeme hříbkovou omáčkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.