Krůtí stehna na kari s jablky
110 min.
Ingredience
- 1000gramůKrůtí stehna
- 100gramůMáslo čerstvé
- 1lžíceKari koření
- 1lžícePaprika mletá pálivá
- 250mililitrůVoda pitná
- 1lžičkaSůl
- 200mililitrůSmetana 12% (konzumní)
- 50gramůMouka pšeničná hladká
- 3kusyJablka
- 600gramůRýže dušená
- 2kusyCibule
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
902 kcal
Bílkoviny
56 g
Tuky
44 g
Sacharidy
69 g
Vláknina
5 g
Cukr
20 g
Postup přípravy
- 1Z krůtích stehen odsekáme klouby, vytáhneme kostice a stehna nasekáme na větší kusy.
- 2Na másle zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme kari a pálivou papriku, opečeme dorůžova, zalijeme cca 1/4 l vody, osolíme, přidáme nasekané krůtí maso, přikryjeme pokličkou a dusíme doměkka.
- 3Smícháme smetanu s moukou, vlijeme ke krůtě do omáčky, zamícháme a povaříme.
- 4Středně velká nakyslá jablka oloupeme, zbavíme jádřinců, nakrájíme na čtvrtky, přidáme do omáčky a 3 minuty povaříme.
- 5Podáváme s dušenou rýží.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.