Krůtí stehna na smetaně

125 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
462 kcal
Bílkoviny
38 g
Tuky
29 g
Sacharidy
10 g
Vláknina
2 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Kořenovou zeleninu a cibuli oloupeme, nakrájíme na drobno.
  • 2
    Krůtí stehna vykostíme, omyjeme, osušíme a rozkrájíme na porce.
  • 3
    V kastrolu rozškvaříme nadrobno pokrájenou slaninu, porce krůty opečeme do růžova a přendáme do jiné nádoby. Na tuk v kastrolu dáme opéct připravenou cibuli i kořenovou zeleninu, zalijeme vodou, přidáme pepř, nové koření a bobkový list, osolíme, vrátíme opečené krůtí maso, přikryjeme pokličkou, v troubě podusíme do měkka.
  • 4
    Maso přendáme do jiné nádoby.
  • 5
    Z omáčky vybereme koření, zahustíme ji moukou rozmíchanou ve smetaně, přidáme cukr, ocet, případně přisolíme, chvíli povaříme, následně přecedíme na porce krůty.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.