Krůtí stehna na smetaně
125 min.
Ingredience
- 1kilogramKrůtí stehna
- 1lžíceSůl
- 1lžičkaPepř černý celý
- 1lžičkaNové koření celé
- 1kusBobkový list
- 150gramůSlanina vepřová
- 50gramůMrkev kořen
- 50gramůPetržel kořen
- 50gramůCeler bulvový
- 1kusCibule
- 40gramůMouka pšeničná hladká
- 200mililitrůZakysaná smetana
- 200mililitrůVoda pitná
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
462 kcal
Bílkoviny
38 g
Tuky
29 g
Sacharidy
10 g
Vláknina
2 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Kořenovou zeleninu a cibuli oloupeme, nakrájíme na drobno.
- 2Krůtí stehna vykostíme, omyjeme, osušíme a rozkrájíme na porce.
- 3V kastrolu rozškvaříme nadrobno pokrájenou slaninu, porce krůty opečeme do růžova a přendáme do jiné nádoby. Na tuk v kastrolu dáme opéct připravenou cibuli i kořenovou zeleninu, zalijeme vodou, přidáme pepř, nové koření a bobkový list, osolíme, vrátíme opečené krůtí maso, přikryjeme pokličkou, v troubě podusíme do měkka.
- 4Maso přendáme do jiné nádoby.
- 5Z omáčky vybereme koření, zahustíme ji moukou rozmíchanou ve smetaně, přidáme cukr, ocet, případně přisolíme, chvíli povaříme, následně přecedíme na porce krůty.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.