Krůtí stehna na víně s rajskou rýží

100 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
616 kcal
Bílkoviny
38 g
Tuky
37 g
Sacharidy
25 g
Vláknina
2 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Krůtí stehna vykostíme, omyjeme, osušíme, nakrájíme na porce, osolíme a opečeme ze všech stran na rozškvařené slanině. Upečené maso vyjmeme, na tuku zpěníme nadrobno pokrájenou cibuli, přidáme mouku, zasmahneme, přilijeme bílé suché víno a chvíli povaříme. Omáčku opepříme, přisolíme, vrátíme opečené maso, přikryjeme pokličkou a v troubě dusíme do měkka.
  • 2
    Rajčata spaříme, oloupeme, překrojíme, vymačkáme a rozkrájíme nadrobno. V pánvi rozehřejeme 80 g másla, rajčata opečeme, osolíme a vmícháme dušenou rýži. Na talíře klademe vždy kopeček rajčatové rýže, přidáme upečenou porci krůty a zalijeme omáčkou, do které jsme předtím zašlehali 40 g másla.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.