Krůtí stehna na víně s rajskou rýží
100 min.
Ingredience
- 4kusyRajčata
- 400gramůRýže dušená
- 1000gramůKrůtí stehna
- 2lžičkySůl
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
- 50gramůMouka pšeničná hladká
- 200mililitrůVíno bílé
- 1kusCibule
- 120gramůSlanina vepřová
- 120gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
616 kcal
Bílkoviny
38 g
Tuky
37 g
Sacharidy
25 g
Vláknina
2 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Krůtí stehna vykostíme, omyjeme, osušíme, nakrájíme na porce, osolíme a opečeme ze všech stran na rozškvařené slanině. Upečené maso vyjmeme, na tuku zpěníme nadrobno pokrájenou cibuli, přidáme mouku, zasmahneme, přilijeme bílé suché víno a chvíli povaříme. Omáčku opepříme, přisolíme, vrátíme opečené maso, přikryjeme pokličkou a v troubě dusíme do měkka.
- 2Rajčata spaříme, oloupeme, překrojíme, vymačkáme a rozkrájíme nadrobno. V pánvi rozehřejeme 80 g másla, rajčata opečeme, osolíme a vmícháme dušenou rýži. Na talíře klademe vždy kopeček rajčatové rýže, přidáme upečenou porci krůty a zalijeme omáčkou, do které jsme předtím zašlehali 40 g másla.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.