Krůtí stehna pečená na pivu
55 min.
Ingredience
- 4kusyKrůtí stehna
- 80gramůSlanina vepřová
- 2kusyCibule
- 2lžíceMouka pšeničná hladká
- 1kusCeler bulvový
- 2kusyMrkev kořen
- 1decilitrPivo tmavé 10% 3,7% obj.
- 2decilitryVoda pitná
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 2stroužkyČesnek
- 4lžíceOlej slunečnicový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
593 kcal
Bílkoviny
54 g
Tuky
33 g
Sacharidy
16 g
Vláknina
5 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Slaninu nakrájíme na proužky. Cibule a stroužky česneku oloupeme a nakrájíme nadrobno. Mrkev oškrábeme, omyjeme a nakrájíme na kolečka. Celer oškrábeme, omyjeme a nakrájíme na kostičky.
- 2Krůtí stehna omyjeme, osušíme, opepříme, osolíme, na několika místech prořízneme a do řezů vložíme plátky slaniny, poprášíme je moukou a dáme do pekáče nebo žáruvzdorné mísy. Přidáme k nim nakrájenou cibuli, česnek, mrkev a celer, přilijeme olej a pivo a pečeme přikryté v předehřáté troubě, až je maso měkké.
- 3Během pečení stehna poléváme vypečenou šťávou a v případě potřeby přilijeme vodu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.