Krůtí stehna pečená na pivu

55 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
593 kcal
Bílkoviny
54 g
Tuky
33 g
Sacharidy
16 g
Vláknina
5 g
Cukr
6 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Slaninu nakrájíme na proužky. Cibule a stroužky česneku oloupeme a nakrájíme nadrobno. Mrkev oškrábeme, omyjeme a nakrájíme na kolečka. Celer oškrábeme, omyjeme a nakrájíme na kostičky.
  • 2
    Krůtí stehna omyjeme, osušíme, opepříme, osolíme, na několika místech prořízneme a do řezů vložíme plátky slaniny, poprášíme je moukou a dáme do pekáče nebo žáruvzdorné mísy. Přidáme k nim nakrájenou cibuli, česnek, mrkev a celer, přilijeme olej a pivo a pečeme přikryté v předehřáté troubě, až je maso měkké.
  • 3
    Během pečení stehna poléváme vypečenou šťávou a v případě potřeby přilijeme vodu.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.