Krůtí závitky s hlívou na červeném víně
80 min.
Ingredience
- 400gramůKrůtí prsa
- 100gramůŠunka dušená
- 200gramůHlíva ústřičná
- 200mililitrůVíno červené
- 50gramůSlanina vepřová
- 50gramůMáslo čerstvé
- 1lžičkaOregano čerstvé
- 5gramůSůl
- 3špetkyPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
409 kcal
Bílkoviny
29 g
Tuky
26 g
Sacharidy
4 g
Vláknina
60 mg
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Krůtí prsa opláchneme, osušíme a nakrájíme na plátky, aby byly vhodné k zavinutí.
- 2Plátky masa osolíme a opepříme. Na každý plátek dáme šunku, oregano a vytvoříme závitky (malé roládky), které zpevníme buď párátkem, špejlí nebo malou špízovou jehlou.
- 3Potom tyto roládky vložíme do pekáčku nebo zapékací misky, posypeme slaninou nakrájenou na kostičky a dáme péct do středně vyhřáté trouby.
- 4Asi po 20 minutách polijeme maso vínem a přidáme snítky oregana a hlívu.
- 5Závitky podléváme šťávou, která se vypeče. Podle potřeby můžeme použít i trošku vody nebo vína.
- 6Jako poslední přidáme pro zjemnění do šťávy kousek másla.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.