Krůtí závitky s hlívou na červeném víně

80 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
409 kcal
Bílkoviny
29 g
Tuky
26 g
Sacharidy
4 g
Vláknina
60 mg
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Krůtí prsa opláchneme, osušíme a nakrájíme na plátky, aby byly vhodné k zavinutí.
  • 2
    Plátky masa osolíme a opepříme. Na každý plátek dáme šunku, oregano a vytvoříme závitky (malé roládky), které zpevníme buď párátkem, špejlí nebo malou špízovou jehlou.
  • 3
    Potom tyto roládky vložíme do pekáčku nebo zapékací misky, posypeme slaninou nakrájenou na kostičky a dáme péct do středně vyhřáté trouby.
  • 4
    Asi po 20 minutách polijeme maso vínem a přidáme snítky oregana a hlívu.
  • 5
    Závitky podléváme šťávou, která se vypeče. Podle potřeby můžeme použít i trošku vody nebo vína.
  • 6
    Jako poslední přidáme pro zjemnění do šťávy kousek másla.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.