Krůtí závitky v rosolu

160 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
348 kcal
Bílkoviny
32 g
Tuky
22 g
Sacharidy
5 g
Vláknina
753 mg
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Mleté vepřové maso osolíme, opepříme a smícháme s jednou nadrobno pokrájenou cibulí, dvěma vejci a moukou. Směs uložíme do ledničky.
  • 2
    Větší krůtí stehno omyjeme, vykostíme (včetně kostic), naklepeme, naplníme masovou směsí, zašijeme bílou režnou nití a převážeme.
  • 3
    Kosti, dvě překrojené cibule, bobkový list, česnek a vepřové kůže ve velkém kastrolu zalijeme vodou, osolíme, přivedeme k varu, vložíme stehno, přiklopíme pokličkou, stáhneme plamen, na velmi mírném ohni uvaříme do měkka.
  • 4
    Stehno přendáme na mísu a necháme při pokojové teplotě vystydnout,
  • 5
    Polévku, ve které jsme maso vařili, přecedíme do menší nádoby. Je-li jí příliš mnoho, zredukujeme na potřebné množství (cca 0,5 l). Dáme vychladnout, potom uložíme do ledničky.
  • 6
    Vychladlé stehno zabalíme do pergamenového papíru, převážeme, utáhneme a dáme do ledničky.
  • 7
    Druhý den stehno zbavíme nití, nakrájíme na plátky a srovnáme do mísy s rovným dnem (nebo do pekáče).
  • 8
    4 natvrdo uvařená vejce pokrájíme na kolečka, kterými ozdobíme plátky krůtí rolády.
  • 9
    Z vychlazené polévky sebereme případný tuk, trochu ji ohřejeme a vlažnou poté zalijeme maso s vejci. Dáme opět do ledničky ztuhnout. Další den rosol krájíme a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.