Krůtí závitky v rosolu
160 min.
Ingredience
- 150gramůVepřová kůže
- 300gramůVepřové maso mleté
- 3kusyCibule
- 6kusůVejce slepičí
- 2lžíceMouka pšeničná hladká
- 1kusKrůtí stehna
- 2kusyBobkový list
- 5stroužkůČesnek
- 1,5lžíceSůl
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
- 2,5litryVoda pitná
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
348 kcal
Bílkoviny
32 g
Tuky
22 g
Sacharidy
5 g
Vláknina
753 mg
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Mleté vepřové maso osolíme, opepříme a smícháme s jednou nadrobno pokrájenou cibulí, dvěma vejci a moukou. Směs uložíme do ledničky.
- 2Větší krůtí stehno omyjeme, vykostíme (včetně kostic), naklepeme, naplníme masovou směsí, zašijeme bílou režnou nití a převážeme.
- 3Kosti, dvě překrojené cibule, bobkový list, česnek a vepřové kůže ve velkém kastrolu zalijeme vodou, osolíme, přivedeme k varu, vložíme stehno, přiklopíme pokličkou, stáhneme plamen, na velmi mírném ohni uvaříme do měkka.
- 4Stehno přendáme na mísu a necháme při pokojové teplotě vystydnout,
- 5Polévku, ve které jsme maso vařili, přecedíme do menší nádoby. Je-li jí příliš mnoho, zredukujeme na potřebné množství (cca 0,5 l). Dáme vychladnout, potom uložíme do ledničky.
- 6Vychladlé stehno zabalíme do pergamenového papíru, převážeme, utáhneme a dáme do ledničky.
- 7Druhý den stehno zbavíme nití, nakrájíme na plátky a srovnáme do mísy s rovným dnem (nebo do pekáče).
- 84 natvrdo uvařená vejce pokrájíme na kolečka, kterými ozdobíme plátky krůtí rolády.
- 9Z vychlazené polévky sebereme případný tuk, trochu ji ohřejeme a vlažnou poté zalijeme maso s vejci. Dáme opět do ledničky ztuhnout. Další den rosol krájíme a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.