Krutony s tatarskou omáčkou
40 min.
Ingredience
- 100gramůCibule
- 100gramůOmáčka tatarská
- 10gramůPaprika mletá sladká
- 375gramůHovězí maso přední
- 375gramůVepřová plec
- 20gramůSůl
- 2gramyPepř černý mletý
- 40gramůVejce slepičí
- 50gramůHořčice
- 100mililitrůMléko polotučné
- 300gramůŽemle tuková
- 100mililitrůOlej rostlinný
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
405 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
27 g
Sacharidy
21 g
Vláknina
682 mg
Cukr
558 mg
Postup přípravy
- 1Hovězí a vepřové maso opláchneme, jemně umeleme, osolíme, přidáme pepř, mletou papriku, vejce, dobře promícháme a směs rozdělíme na 30 stejných dílů.
- 2Z jednotlivých dílů tvarujeme malé biftečky, které v horkém oleji po obou stranách opečeme dozlatova. Spolu s biftečky opečeme mlékem navlhčenou žemli, nakrájenou na tenčí řezy ve tvaru trojúhelníků (3ks na 1 porci).
- 3Opečené biftečky klademe na opečené trojúhelníčky (krutony) a zdobíme je střídavě hořčicí, tatarskou omáčkou a jemně nakrájenou cibulí.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.