Krvavá polévka s kroupami
160 min.
Ingredience
- 300gramůVepřová krev
- 60gramůKroupy střední
- 1kusCibule
- 3stroužkyČesnek
- 1špetkaPepř černý mletý
- 2špetkySůl
- 1lžičkaMajoránka
- 2lžičkyVegeta
- 2litryVoda pitná
- 1lžíceSádlo škvařené
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
79 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
2 g
Sacharidy
8 g
Vláknina
1 g
Cukr
554 mg
Postup přípravy
- 1Ve studené vodě propláchneme a přebereme kroupy, které dáme do vařící a osolené vody vařit přibližně na 120 minut.
- 2Krev rozšleháme, scedíme přes cedník, dáme vařit do 1,5 l horké vody a za stálého míchání, aby se krev nesrazila, chvilku vaříme. Přimícháme kroupy, přidáme vegetu, majoránku, špetku soli a necháme vařit, často mícháme. Nadrobno nakrájenou a na sádle osmaženou cibuli spolu s rozmačkaným česnekem přidáme do polévky a za stálého míchání necháme projít varem.
- 3Uvařenou polévku nakonec ještě dochutíme pepřem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.