Krvavá polévka s kroupami

160 min.

Ingredience

Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
79 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
2 g
Sacharidy
8 g
Vláknina
1 g
Cukr
554 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Ve studené vodě propláchneme a přebereme kroupy, které dáme do vařící a osolené vody vařit přibližně na 120 minut.
  • 2
    Krev rozšleháme, scedíme přes cedník, dáme vařit do 1,5 l horké vody a za stálého míchání, aby se krev nesrazila, chvilku vaříme. Přimícháme kroupy, přidáme vegetu, majoránku, špetku soli a necháme vařit, často mícháme. Nadrobno nakrájenou a na sádle osmaženou cibuli spolu s rozmačkaným česnekem přidáme do polévky a za stálého míchání necháme projít varem.
  • 3
    Uvařenou polévku nakonec ještě dochutíme pepřem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.