Kukuřičná kaše s baby špenátem a žampióny
32 min.
Ingredience
- Krupicová kaše - polenta
- 500mililitrůVoda pitná
- 125gramůKukuřičná krupice T 600
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
324 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
7 g
Sacharidy
56 g
Vláknina
5 g
Cukr
475 mg
Postup přípravy
- 1Omyté mladé listy špenátu dáme do síta a přelijeme je vroucí vodou. Když voda odkape, listy pokrájíme na menší kusy. Menší očištěnou lahůdkovou cibuli nakrájíme na kroužky a stroužky česneku utřeme se solí. Očištěnou hlívu ústřičnou pokrájíme na tenké proužky.
- 2V pánvi si na rozehřátém másle a oleji zpěníme cibuli, přidáme k ní pokrájenou hlívu a společně ji s cibulkou osmažíme do zlatova. Ochutíme ji kmínem, pepřem a solí, přidáme špenát a pod pokličkou směs 7-8 minut podusíme. Ke konci vaření přimícháme na dochucení utřený česnek. Houby se špenátem uchováme teplé.
- 3Mezitím v rendlíku přivedeme k varu 500ml vody se solí. Kukuřičnou krupici promyjeme v sítu horkou vodou (zbavíme se tak hořkosti), poté ji dáme do vroucí vody, snížíme teplotu a za stálého míchání uvaříme kaši - polentu. Vaříme ji jen několik minut, krupice rychle nasákne vodou. Musíme dát jen pozor, protože kaše při vaření prská.
- 4Uvařenou kaši dáme na talíře, do středu kaše poklademe kopečky špenátu s hlívou a hned chutnou polentu servírujeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.