Kukuřičná omáčka
30 min.
Ingredience
- 400gramůKukuřice
- 1kusCibule
- 150gramůKapie
- 150gramůCeler bulvový
- 1stroužekČesnek
- 1špetkaSůl
- 1lžíceCukr krupice
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžičkaWorcester (worcesterská omáčka)
- 1lžíceOcet vinný
- 150mililitrůVoda pitná
- 50gramůMouka kukuřičná
- 3lžíceOlej rostlinný
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
891 kcal
Bílkoviny
19 g
Tuky
31 g
Sacharidy
139 g
Vláknina
3 g
Cukr
11 g
Postup přípravy
- 1Na rozpáleném oleji lehce osmahneme cibulku. Přidáme nakrájený celer s kapií a smažíme další tři minuty. Následně přidáme ostatní suroviny kromě vody a mouky. V míse vedle vodu s moukou smícháme a vytvoříme těsto. To postupně přidáváme do směsi na pánvi, vaříme na mírném ohni cca 15 minut.
- 2Jakmile omáčka vychladne, můžeme ji zakonzervovat ve vzduchotěsné nádobě, ve které může vydržet až dva týdny.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.