Kukuřičná omeleta
24 min.
Ingredience
- 2kusyVejce slepičí
- 2kusyVaječný bílek slepičí
- 1lžičkaSmetana zakysaná 11%
- 1špetkaPepř bílý
- 2špetkyRozmarýn sušený
- 2špetkyTymián sušený
- 2lžícePažitka
- 6kusůRajčata Cherry
- 1kusCibulka jarní
- 3lžícePórek
- 100gramůKukuřice cukrová nakládaná
- 0,5lžíceOlej sezamový
- 0,25lžičkaSůl bylinková
- 0,5lžíceMáslo nízkokalorické
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
199 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
11 g
Sacharidy
13 g
Vláknina
2 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1V misce rozšleháme celá vejce s bílky, smetanou, se špetkami soli, pepře, sušeným tymiánem a rozmarýnem. Omytou pažitku drobně pokrájíme, cherry rajčátka rozkrájíme na poloviny.
- 2Jarní cibulku s malým pórkem očistíme a pokrájíme na tenké kroužky. V pánvi si rozehřejeme máslo s olejem, na něm zpěníme pokrájenou zeleninu, pak přidáme scezenou konzervovanou kukuřici a vše krátce, za stálého míchání orestujeme.
- 3Přilijeme rozšlehaná vejce a promícháme, snížíme teplotu a pod poklicí je necháme zatuhnout. Omeleta by měla vyskočit, opatrně ji asi po 1 minutě podebereme, obrátíme a dopečeme.
- 4Na talíři omeletu posypeme pažitkou a přidáme k ní pokrájená rajčata.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.