Kukuřičné klásky ve sladkokyselém nálevu

60 min.
Evropa

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
655 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
19 g
Sacharidy
109 g
Vláknina
2 g
Cukr
5 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Příprava nálevu: V kastrůlku přivedeme k varu 1.5 l vody, ocet sůl a cukr. Potom ještě povaříme 7 minut a stáhneme z ohně.
  • 2
    Z kukuřičných klásku 8-10 cm dlouhých stáhneme okvětí. V hrnci se zbylou, osolenou vodou je povaříme 10 minut. Potom klásky scedíme a opláchneme pod studenou tekoucí vodou.
  • 3
    Naskládáme je do poloviny výše sklenic, na ně položíme kolečka oloupané cibule, tenké plátky červené papriky, tenká kolečka mrkve a sklenice doplníme opět kukuřičnými klásky. Na povrch dáme jeden bobkový list, dvě kuličky nového koření a pepře.
  • 4
    Naplněné sklenice zalijeme horkým nálevem. Sklenice víčky uzavřeme a v zavařovacím hrnci při 90 stupňové teplotě sterilizujeme 20 minut.
  • 5
    Sklenice vyndáme z hrnce, necháme vychladnout a uložíme na chladné a tmavé místo.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.