Kukuřičné klásky ve sladkokyselém nálevu
60 min.
Ingredience
- 2kilogramyKukuřice
- 4litryVoda pitná
- 2decilitryOcet kvasný lihový
- 1lžíceSůl
- 3lžíceCukr krupice
- 10gramůBobkový list
- 20gramůPepř černý celý
- 20gramůNové koření celé
- 1kusPaprika červená
- 2kusyMrkev kořen
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
655 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
19 g
Sacharidy
109 g
Vláknina
2 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Příprava nálevu: V kastrůlku přivedeme k varu 1.5 l vody, ocet sůl a cukr. Potom ještě povaříme 7 minut a stáhneme z ohně.
- 2Z kukuřičných klásku 8-10 cm dlouhých stáhneme okvětí. V hrnci se zbylou, osolenou vodou je povaříme 10 minut. Potom klásky scedíme a opláchneme pod studenou tekoucí vodou.
- 3Naskládáme je do poloviny výše sklenic, na ně položíme kolečka oloupané cibule, tenké plátky červené papriky, tenká kolečka mrkve a sklenice doplníme opět kukuřičnými klásky. Na povrch dáme jeden bobkový list, dvě kuličky nového koření a pepře.
- 4Naplněné sklenice zalijeme horkým nálevem. Sklenice víčky uzavřeme a v zavařovacím hrnci při 90 stupňové teplotě sterilizujeme 20 minut.
- 5Sklenice vyndáme z hrnce, necháme vychladnout a uložíme na chladné a tmavé místo.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.