Kukuřičné koláčky se sardelkami
15 min.
Ingredience
- 75gramůMouka kukuřičná
- 25gramůMouka pšeničná hladká
- 6lžicOlej olivový
- 1kusRajčata
- 5kusůSardelové řezy
- 10kusůOlivy černé
- 2lžičkyPažitka
- 0,5lžičkaSůl mořská
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
- 0,5lžičkaBazalka sušená
Počet porcí:
3Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
900 kcal
Bílkoviny
29 g
Tuky
66 g
Sacharidy
57 g
Vláknina
15 g
Cukr
935 mg
Postup přípravy
- 1Těsto vytvoříme smícháním obou druhů mouky a 1 lžíce oleje, osolíme a přidáme malé množství vody. Těsto se nesmí lepit na pracovní plochu a lze z něj vytvořit kuličku, která nebude praskat. Z těsta vytvarujeme 8 až 10 kuliček, zploštíme je a opečeme na pánvi na dvou lžících olivového oleje.
- 2Spaříme a oloupeme rajče, zbavíme jej přebytečné šťávy a semínek a nakrájíme ho na malé kousky, které smícháme se zbývajícím olivovým olejem, bazalkou, solí a pepřem.
- 3Sardelové filety přepůlíme a každou půlku položíme na upečený koláček, přidáme rajčatovou směs a plátky oliv. Takto připravené koláčky ozdobíme posekanou čerstvou pažitkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.