Kukuřičné koláčky se sardelkami

15 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
3

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
900 kcal
Bílkoviny
29 g
Tuky
66 g
Sacharidy
57 g
Vláknina
15 g
Cukr
935 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Těsto vytvoříme smícháním obou druhů mouky a 1 lžíce oleje, osolíme a přidáme malé množství vody. Těsto se nesmí lepit na pracovní plochu a lze z něj vytvořit kuličku, která nebude praskat. Z těsta vytvarujeme 8 až 10 kuliček, zploštíme je a opečeme na pánvi na dvou lžících olivového oleje.
  • 2
    Spaříme a oloupeme rajče, zbavíme jej přebytečné šťávy a semínek a nakrájíme ho na malé kousky, které smícháme se zbývajícím olivovým olejem, bazalkou, solí a pepřem.
  • 3
    Sardelové filety přepůlíme a každou půlku položíme na upečený koláček, přidáme rajčatovou směs a plátky oliv. Takto připravené koláčky ozdobíme posekanou čerstvou pažitkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.