Kukuřičný krém s kostičkami mrkve
50 min.
Ingredience
- 500mililitrůVývar zeleninový
- 100gramůMouka kukuřičná
- 1špetkaSůl
- 20mililitrůOlej olivový
- 100mililitrůSmetana 12% (konzumní)
- 1špetkaPepř černý mletý
- 200mililitrůMléko polotučné
- 4kusyMrkev kořen
- 1hrstPažitka
- 30gramůMáslo čerstvé
- 2kusyŠalotka
- 2kusyTymián čerstvý
- 500mililitrůVoda pitná
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
320 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
13 g
Sacharidy
44 g
Vláknina
7 g
Cukr
230 mg
Postup přípravy
- 1Vývar zahřejeme s 500ml vody.
- 2Šalotku nakrájíme na tenké plátky a necháme zpěnit na rozpáleném oleji. Přidáme tymián a jakmile cibule zhnědne, podlijeme vývarem.
- 3V misce postupně rozšleháme kukuřičnou mouku s mlékem.
- 4Z vývaru odstraníme větvičky tymiánu a vlijeme těstíčkou z mouky. Na mírném ohni 25-30min povaříme.
- 5Očištěnou mrkev nakrájíme na kostičky a cca 5min opečeme na rozehřátém másle. Ochutíme solí, posypeme najemno nasekanou pažitkou a uchováme horkou.
- 6Do polévky přidáme smetanu, osolíme, opepříme, rozdělíme na talíře, ozdobíme mrkví a ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.