Kukuřičný krém s kostičkami mrkve

50 min.
Itálie

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
320 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
13 g
Sacharidy
44 g
Vláknina
7 g
Cukr
230 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Vývar zahřejeme s 500ml vody.
  • 2
    Šalotku nakrájíme na tenké plátky a necháme zpěnit na rozpáleném oleji. Přidáme tymián a jakmile cibule zhnědne, podlijeme vývarem.
  • 3
    V misce postupně rozšleháme kukuřičnou mouku s mlékem.
  • 4
    Z vývaru odstraníme větvičky tymiánu a vlijeme těstíčkou z mouky. Na mírném ohni 25-30min povaříme.
  • 5
    Očištěnou mrkev nakrájíme na kostičky a cca 5min opečeme na rozehřátém másle. Ochutíme solí, posypeme najemno nasekanou pažitkou a uchováme horkou.
  • 6
    Do polévky přidáme smetanu, osolíme, opepříme, rozdělíme na talíře, ozdobíme mrkví a ihned podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.