Kukuřičný mexický koláč s chilli
45 min.
Ingredience
- 2lžíceOlej kukuřičný
- 2stroužkyČesnek
- 1kusPaprika červená
- 1kusCeler řapíkatý
- 1lžičkaChilli koření mleté
- 400gramůRajčata loupaná (konzervovaná)
- 325gramůKukuřice cukrová nakládaná
- 215gramůFazole červené sterilované
- 2lžíceKoriandr čerstvý
- 1lžičkaSůl
- 1lžičkaPepř černý mletý
- 125gramůMouka kukuřičná
- 1lžíceMouka pšeničná hladká
- 2lžičkyKypřicí prášek do pečiva
- 1kusVejce slepičí
- 6lžicMléko polotučné
- 125gramůSýr Čedar
- 2lžíceSolamyl - bramborový škrob
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
450 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
16 g
Sacharidy
61 g
Vláknina
7 g
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1Olej rozehřejeme ve woku a osmahneme na něm rozetřený česnek, pokrájené papriky a celer. Smažíme 5 minut, přidáme mleté chilli, kukuřici, pokrájená rajčata, fazole, sůl a pepř. Uvedeme do varu a vaříme 10 minut, přidáme koriandr a směs přendáme do zapékací mísy.
- 2Připravíme vrchní vrstvu tak, že smícháme solamyl, pšeničnou hladkou mouku, kypřící prášek a sůl. Uprostřed mouky uděláme důlek, přidáme vejce, olej a mléko a vymícháme těsto.
- 3Těsto přendáme do zapékací mísy a posypeme sýrem. V předehřáté troubě zapékáme 30 minut při teplotě 220 stupňů.
- 4Okamžitě podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.