Kukuřičný salát s chřestem

70 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
245 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
12 g
Sacharidy
33 g
Vláknina
5 g
Cukr
7 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Chřest vyjmeme z nálevu a necháme okapat na cedníku. Mezitím omyjeme a osušíme kapie a dáme je na pečící papír péct do středně vyhřáté trouby. Pečeme tak dlouho, dokud slupka nezhnědne, potom zabalíme na 5 minut do alobalu, slupka půjde lépe stáhnout. Oloupané papriky zbavíme semínek a podélně nakrájíme na proužky asi 2cm široké. Těmi obtočíme vždy dva chřesty a odložíme na misku.
  • 2
    V míse smícháme chilli s olejem, přidáme citronovou šťávu s cukrem, koření, bylinky a prolisovaný česnek, dresink důkladně smícháme. Zcedíme kukuřici a přidáme ji k dresinku, důkladně promícháme, aby se dokonale ochutila. Salát navršíme na větší plochou mísu a obložíme svazky chřestu. Podáváme vychlazené.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.