Kukuřičný salát s chřestem
70 min.
Ingredience
- 300gramůChřest sterilovaný
- 1lžičkaCukr krupice
- 2špetkySůl
- 600gramůKukuřice cukrová nakládaná
- 6lžicCitronová šťáva
- 200gramůKapie
- 1špetkaMajoránka
- 2stroužkyČesnek
- 100gramůPetržel kudrnka
- 6lžicOlej olivový jedlý
- 1špetkaPepř černý mletý
- 0,5špetkaChilli koření mleté
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
245 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
12 g
Sacharidy
33 g
Vláknina
5 g
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1Chřest vyjmeme z nálevu a necháme okapat na cedníku. Mezitím omyjeme a osušíme kapie a dáme je na pečící papír péct do středně vyhřáté trouby. Pečeme tak dlouho, dokud slupka nezhnědne, potom zabalíme na 5 minut do alobalu, slupka půjde lépe stáhnout. Oloupané papriky zbavíme semínek a podélně nakrájíme na proužky asi 2cm široké. Těmi obtočíme vždy dva chřesty a odložíme na misku.
- 2V míse smícháme chilli s olejem, přidáme citronovou šťávu s cukrem, koření, bylinky a prolisovaný česnek, dresink důkladně smícháme. Zcedíme kukuřici a přidáme ji k dresinku, důkladně promícháme, aby se dokonale ochutila. Salát navršíme na větší plochou mísu a obložíme svazky chřestu. Podáváme vychlazené.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.