Kulajda

70 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
202 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
12 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
1 g
Cukr
311 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Z tuku a prosáté mouky připravíme světlou zásmažku, za stálého prošlehávání metlou ji zalijeme vlažným vývarem a uvedeme do varu. Za občasného prošlehávání zvolna vaříme nejméně půl hodiny.
  • 2
    Přidáme opláchnuté a na malé kostičky nakrájené brambory, kmín a vaříme téměř doměkka.
  • 3
    Potom do polévky přilijeme smetanu, přidáme jemně nakrájený kopr, sůl, ocet a krátce povaříme.
  • 4
    Zastřené horké vejce vkládáme do polévky při podávání.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
so 3. 10. 2015
Kulajda
Vynikajici recept na kulajdu. Jako malæ si pamatuji, jak mi ji babička vařila pokaždé, když jsem u ní byla. Mohu říci, že tento recept mě ji díky chuti připomněl. I já budu svým dětem vařit tento recept, protože jim moc chutnal.