Kulajda
70 min.
Ingredience
- 280gramůBrambory
- 67gramůTuk
- 1,3gramyKmín celý
- 13gramůSůl
- 33gramůKopr sterilovaný
- 70mililitrůOcet kvasný lihový
- 130mililitrůSmetana 12% (konzumní)
- 2litryHovězí vývar základní
- 400gramůVejce slepičí
- 67gramůMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
202 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
12 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
1 g
Cukr
311 mg
Postup přípravy
- 1Z tuku a prosáté mouky připravíme světlou zásmažku, za stálého prošlehávání metlou ji zalijeme vlažným vývarem a uvedeme do varu. Za občasného prošlehávání zvolna vaříme nejméně půl hodiny.
- 2Přidáme opláchnuté a na malé kostičky nakrájené brambory, kmín a vaříme téměř doměkka.
- 3Potom do polévky přilijeme smetanu, přidáme jemně nakrájený kopr, sůl, ocet a krátce povaříme.
- 4Zastřené horké vejce vkládáme do polévky při podávání.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
so 3. 10. 2015
Kulajda
Vynikajici recept na kulajdu. Jako malæ si pamatuji, jak mi ji babička vařila pokaždé, když jsem u ní byla. Mohu říci, že tento recept mě ji díky chuti připomněl. I já budu svým dětem vařit tento recept, protože jim moc chutnal.