Kulajda s liškami

110 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
799 kcal
Bílkoviny
34 g
Tuky
31 g
Sacharidy
41 g
Vláknina
4 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Čerstvé lišky očistíme od nečistot. Na pánvi rozehřejeme máslo a lišky zprudka opečeme. Vedle na páře vaříme natvrdo vejce při teplotě 65 stupňů cca 90 minut.
  • 2
    Mezitím nakrájíme oloupanou cibuli. Do hrnce nalijeme vývar, přidáme jíšku, brambory, mouku, cibuli, houby a sůl s pepřem a bobkovým listem. Obsah hrnce uvedeme do varu a necháme hodinu vařit.
  • 3
    Polévku přecedíme a přidáme do ní smetanu. Ještě dochutíme octem, pepřem a solí.
  • 4
    Před podáváním už jen přidáme ze skořápky vyloupaná vejce a opečené lišky.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.