Kulajda s liškami
110 min.
Ingredience
- 1litrVývar drůbeží
- 200mililitrůSmetana 12% (konzumní)
- 20gramůMáslo čerstvé
- 50gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 150gramůHouby sušené
- 100gramůBrambory
- 6kusůVejce slepičí
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 3kusyBobkový list
- 1kusCibule
- 150gramůLišky čerstvé
- 50gramůJíška instantní
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
799 kcal
Bílkoviny
34 g
Tuky
31 g
Sacharidy
41 g
Vláknina
4 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Čerstvé lišky očistíme od nečistot. Na pánvi rozehřejeme máslo a lišky zprudka opečeme. Vedle na páře vaříme natvrdo vejce při teplotě 65 stupňů cca 90 minut.
- 2Mezitím nakrájíme oloupanou cibuli. Do hrnce nalijeme vývar, přidáme jíšku, brambory, mouku, cibuli, houby a sůl s pepřem a bobkovým listem. Obsah hrnce uvedeme do varu a necháme hodinu vařit.
- 3Polévku přecedíme a přidáme do ní smetanu. Ještě dochutíme octem, pepřem a solí.
- 4Před podáváním už jen přidáme ze skořápky vyloupaná vejce a opečené lišky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.