Kuličky z jehněčího masa
40 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 500gramůJehněčí plec
- 2lžíceStrouhanka
- 1lžíceMáta
- 2lžíceSýr Parmezán
- 4lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 100mililitrůOlej olivový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
490 kcal
Bílkoviny
28 g
Tuky
39 g
Sacharidy
7 g
Vláknina
620 mg
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Oloupanou, jemně nakrájenou cibuli zpěníme na másle a necháme stranou. Omyté jehněčí maso umeleme a smícháme se strouhankou, nasekanou mátou, nastrouhaným sýrem, vychladlou cibulí, solí a pepřem. Vše dobře promícháme.
- 2Z masové směsi tvarujeme kuličky, obalíme je v hladké mouce a přebytečnou mouku oklepeme. Kuličky smažíme po všech stranách v dostatečném množství horkého olivového oleje dozlatova.
- 3Podáváme horké i studené s ostrým dipem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.