Kuřata na jalovci po kozácku

75 min.
Ruská federace

Ingredience

Počet porcí:
5

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
841 kcal
Bílkoviny
47 g
Tuky
64 g
Sacharidy
21 g
Vláknina
3 g
Cukr
8 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Dvě malá kuřata očistíme, zbavíme konců křídel a uvnitř posolíme. Potom připravíme nádivku. V hmoždíři utlučeme na prášek sušené jalovcové bobulky. Máslo utřeme s rozšlehaným vejcem, přidáme strouhanku, třetinu tlučeného jalovce, strouhaný sýr a sekanou petrželku, podle chuti osolíme a dobře promícháme.
  • 2
    Kuřata naplníme připravenou nádivkou, potřeme olejem, osolíme, posypeme druhou třetinou tlučeného jalovce, napíchneme na rožeň a nad žhavým dřevěným uhlím je 35-45 minut opékáme.
  • 3
    Rožněm otáčíme, aby se kuřata stejnoměrně propekla a při pečení je občas potíráme olejem ve kterém jsme smíchali trochu soli se zbytkem jalovce.
  • 4
    Upečená kuřata z rožně sejmeme, rozpůlíme a podáváme je s nakrájenými rajčaty a okurkami, přelitými osolenou zakysanou smetanou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.