Kuřata na jalovci po kozácku
75 min.
Ingredience
- 4lžičkySůl
- 3lžíceJalovec
- 3kusyVejce slepičí
- 6lžicStrouhanka
- 4lžíceGouda
- 3lžícePetržel - nať
- 8kusůRajčata
- 2kusyOkurka salátová
- 5lžicOlej rostlinný
- 5lžicMáslo čerstvé
- 1kilogramKuře
- 150gramůZakysaná smetana
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
841 kcal
Bílkoviny
47 g
Tuky
64 g
Sacharidy
21 g
Vláknina
3 g
Cukr
8 g
Postup přípravy
- 1Dvě malá kuřata očistíme, zbavíme konců křídel a uvnitř posolíme. Potom připravíme nádivku. V hmoždíři utlučeme na prášek sušené jalovcové bobulky. Máslo utřeme s rozšlehaným vejcem, přidáme strouhanku, třetinu tlučeného jalovce, strouhaný sýr a sekanou petrželku, podle chuti osolíme a dobře promícháme.
- 2Kuřata naplníme připravenou nádivkou, potřeme olejem, osolíme, posypeme druhou třetinou tlučeného jalovce, napíchneme na rožeň a nad žhavým dřevěným uhlím je 35-45 minut opékáme.
- 3Rožněm otáčíme, aby se kuřata stejnoměrně propekla a při pečení je občas potíráme olejem ve kterém jsme smíchali trochu soli se zbytkem jalovce.
- 4Upečená kuřata z rožně sejmeme, rozpůlíme a podáváme je s nakrájenými rajčaty a okurkami, přelitými osolenou zakysanou smetanou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.