Kuře ala kohout na víně

125 min.
Francie

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1482 kcal
Bílkoviny
91 g
Tuky
94 g
Sacharidy
33 g
Vláknina
11 g
Cukr
8 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Mouku smícháme se lžičkou soli a pepře. Omyté porce kuřete posypeme 1 lžící mouky.
  • 2
    Polovinu másla rozehřejeme a kuře na něm po všech stranách opečeme. Přidáme na proužky nakrájenou slaninu, nadrcený česnek, nakrájený celer a karotku a krátce smažíme.
  • 3
    Přilijeme koňak a víno, promícháme a přidáme bobkový list s tymiánem. Uvedeme do varu a pod pokličkou zvolna dusíme asi 1 hodinu.
  • 4
    Na pánvi rozehřejeme zbylé máslo s olejem, vsypeme cibulky a chvíli smažíme. Potom vmícháme cukr, ocet a lžíci vody a smažíme dozlatova.
  • 5
    Ke kuřeti přidáme zkaramelizované cibulky, vsypeme očištěné žampiony a vše dusíme ještě 30 minut doměkka.
  • 6
    Kuře a zeleninu vyjmeme na mísu a odstraníme bobkový list s tymiánem. Z omáčky sebereme přebytečný tuk a povaříme ji do zhoustnutí asi 4 minuty.
  • 7
    Omáčku přelijeme přes porce kuřete a podáváme.
  • 8
    Vhodnou přílohou jsou šťouchané brambory.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
jelito
st 28. 5. 2014
Vypadá to skvěle.