Kuře Arroz-polo
75 min.
Ingredience
- 1,2kilogramyKuře
- 2lžičkySůl
- 1kusCibule
- 150gramůMáslo čerstvé
- 2kusyBobkový list
- 1lžičkaChilli koření mleté
- 1špetkaŠafrán
- 350mililitrůVývar drůbeží
- 150gramůRýže loupaná
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
783 kcal
Bílkoviny
40 g
Tuky
52 g
Sacharidy
23 g
Vláknina
1 g
Cukr
719 mg
Postup přípravy
- 1Kuře rozporcujeme, vykostíme, naklepeme a osolíme.
- 2V kastrole rozehřejeme máslo, vložíme porce kuřete, dorůžova je opečeme, opečené přeložíme do jiné nádoby a udržujeme v teple.
- 3Na tuku zpěníme velkou nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme bobkový list, chilli a špetku šafránu, vrátíme opečené maso, zalijeme 100 ml drůbežího vývaru, osolíme a na mírném ohni dusíme 20 minut téměř doměkka. Pak vyndáme maso a bobkový list, přidáme vypranou rýži, navrch vrátíme opečené porce kuřete a zalijeme zbylým drůbežím vývarem. Přiklopíme pokličkou a v troubě předehřáté na 170°C dusíme 20 minut.
- 4Hotové porce masa přemístíme na talíře, rýži vidličkou načechráme a rozdělíme k masu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.