Kuře Arroz-polo

75 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
783 kcal
Bílkoviny
40 g
Tuky
52 g
Sacharidy
23 g
Vláknina
1 g
Cukr
719 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Kuře rozporcujeme, vykostíme, naklepeme a osolíme.
  • 2
    V kastrole rozehřejeme máslo, vložíme porce kuřete, dorůžova je opečeme, opečené přeložíme do jiné nádoby a udržujeme v teple.
  • 3
    Na tuku zpěníme velkou nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme bobkový list, chilli a špetku šafránu, vrátíme opečené maso, zalijeme 100 ml drůbežího vývaru, osolíme a na mírném ohni dusíme 20 minut téměř doměkka. Pak vyndáme maso a bobkový list, přidáme vypranou rýži, navrch vrátíme opečené porce kuřete a zalijeme zbylým drůbežím vývarem. Přiklopíme pokličkou a v troubě předehřáté na 170°C dusíme 20 minut.
  • 4
    Hotové porce masa přemístíme na talíře, rýži vidličkou načechráme a rozdělíme k masu.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.