Kuře dušené na víně s cibulí, česnekem a šalotkou

75 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
886 kcal
Bílkoviny
57 g
Tuky
61 g
Sacharidy
10 g
Vláknina
665 mg
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Šalotky, česnek a cibuli oloupeme a nakrájíme najemno. Slaninu nakrájíme na malé kostičky.
  • 2
    Kuře rozporcujeme na 6 kousků, které omyjeme a osušíme.
  • 3
    V misce důkladně opepříme a osolíme mouku a obalíme v ní porce kuřete.
  • 4
    V pekáči rozehřejeme polovinu másla a olej, přisypeme kousky slaniny a nakrájenou šalotku, za stálého míchání osmažíme a vyjmeme z pekáče.
  • 5
    Pak v pekáči ze všech stran osmažíme maso, vrátíme do něj šalotku se slaninou, přidáme cibuli a česnek, vše promícháme a smažíme ještě 10 minut.
  • 6
    Do pekáče potom přilijeme víno a vše pod pokličkou 40 minut za občasného míchání dusíme.
  • 7
    Žampióny omyjeme, necháme je okapat, nakrájíme na plátky a osmažíme na zbylém másle, opepříme a osolíme. Osmažené je necháme okapat na papírovém ubrousku.
  • 8
    Maso s omáčkou rozdělíme na servírovací talíře, posypeme osmaženými žampiony a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.