Kuře dušené na víně s cibulí, česnekem a šalotkou
75 min.
Ingredience
- 1kusKuře
- 150gramůŠalotka
- 2stroužkyČesnek
- 1kusCibule
- 100gramůAnglická slanina
- 2lžíceMouka pšeničná hladká
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 2lžíceOlej olivový
- 0,5litrVíno červené
- 200gramůŽampiony čerstvé
- 60gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
886 kcal
Bílkoviny
57 g
Tuky
61 g
Sacharidy
10 g
Vláknina
665 mg
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Šalotky, česnek a cibuli oloupeme a nakrájíme najemno. Slaninu nakrájíme na malé kostičky.
- 2Kuře rozporcujeme na 6 kousků, které omyjeme a osušíme.
- 3V misce důkladně opepříme a osolíme mouku a obalíme v ní porce kuřete.
- 4V pekáči rozehřejeme polovinu másla a olej, přisypeme kousky slaniny a nakrájenou šalotku, za stálého míchání osmažíme a vyjmeme z pekáče.
- 5Pak v pekáči ze všech stran osmažíme maso, vrátíme do něj šalotku se slaninou, přidáme cibuli a česnek, vše promícháme a smažíme ještě 10 minut.
- 6Do pekáče potom přilijeme víno a vše pod pokličkou 40 minut za občasného míchání dusíme.
- 7Žampióny omyjeme, necháme je okapat, nakrájíme na plátky a osmažíme na zbylém másle, opepříme a osolíme. Osmažené je necháme okapat na papírovém ubrousku.
- 8Maso s omáčkou rozdělíme na servírovací talíře, posypeme osmaženými žampiony a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.