Kuře dušené s hráškem
70 min.
Ingredience
- 1000gramůKuře
- 120gramůCibule
- 100mililitrůVíno bílé
- 20gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 20gramůMáslo čerstvé
- 250gramůVývar slepičí
- 1špetkaŠafrán
- 1gramMuškátový oříšek
- 1gramPepř černý mletý
- 8gramůSůl
- 600gramůHrášek mražený
- 20gramůOlej olivový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
783 kcal
Bílkoviny
56 g
Tuky
47 g
Sacharidy
28 g
Vláknina
8 g
Cukr
90 g
Postup přípravy
- 1Očištěné a vykuchané kuře naporcujeme, osolíme, cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno, hrášek částečně rozmrazíme.
- 2V hrnci rozehřejeme olej, přisypeme cibuli, zpěníme, přiložíme porce kuřete, podlijeme vínem a dusíme do vysmahnutí na tuk. Podlijeme vývarem, posypeme moukou, přidáme šafrán, muškát a dusíme doměkka. Mezitím podusíme na másle hrášek, přidáme ke kuřeti, prohřejeme a odstavíme.
- 3Porce kuřete upravíme na talíře, obložíme hráškem, přelijeme vydušenou šťávou a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.