Kuře dušené s hráškem

70 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
783 kcal
Bílkoviny
56 g
Tuky
47 g
Sacharidy
28 g
Vláknina
8 g
Cukr
90 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Očištěné a vykuchané kuře naporcujeme, osolíme, cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno, hrášek částečně rozmrazíme.
  • 2
    V hrnci rozehřejeme olej, přisypeme cibuli, zpěníme, přiložíme porce kuřete, podlijeme vínem a dusíme do vysmahnutí na tuk. Podlijeme vývarem, posypeme moukou, přidáme šafrán, muškát a dusíme doměkka. Mezitím podusíme na másle hrášek, přidáme ke kuřeti, prohřejeme a odstavíme.
  • 3
    Porce kuřete upravíme na talíře, obložíme hráškem, přelijeme vydušenou šťávou a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.