Kuře dušené se zeleninou a růžičkovou kapustou
60 min.
Ingredience
- 1kusKuře
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1kusPórek
- 4kusyMrkev kořen
- 4kusyPetržel kořen
- 250gramůKapusta růžičková
- 100gramůAnglická slanina
- 1špetkaKmín mletý
- 0,25litrVývar drůbeží
- 0,25litrVoda pitná
- 2lžíceOlej rostlinný
- 2lžíceMáslo čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1408 kcal
Bílkoviny
93 g
Tuky
90 g
Sacharidy
38 g
Vláknina
14 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Merkev a petržel oškrábeme, omyjeme a nakrájíme na malé kousky. Pórek omyjeme a nakrájíme na tenká kolečka. Růžičkovou kapustu opláchneme vodou. Slaninu nakrájíme na kousky. Kuře omyjeme, osušíme, nakrájíme na 8 dílů a každý opepříme a osolíme.
- 2Ve velkém hrnci rozehřejeme olej a máslo, porce kuřete na něm prudce osmahneme ze všech stran a vyndáme do mísy. Do hrnce pak dáme smažit nakrájenou zeleninu se slaninou, okořeníme kmínem, pepřem a solí a zalijeme vývarem. Přivedeme k varu, vrátíme zpět porce kuřete a pod pokličkou na mírném ohni 45 minut dusíme. Během dušení občas promícháme a podle potřeby přilijeme vodu nebo vývar.
- 3Kuře podáváme společně se zeleninou, poléváme hustým vývarem a můžeme posypat nasekanou natí petrželky nebo pažitkou. Vhodnou přílohou jsou vařené brambory nebo chléb.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.