Kuře dušené se zeleninou a růžičkovou kapustou

60 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1408 kcal
Bílkoviny
93 g
Tuky
90 g
Sacharidy
38 g
Vláknina
14 g
Cukr
5 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Merkev a petržel oškrábeme, omyjeme a nakrájíme na malé kousky. Pórek omyjeme a nakrájíme na tenká kolečka. Růžičkovou kapustu opláchneme vodou. Slaninu nakrájíme na kousky. Kuře omyjeme, osušíme, nakrájíme na 8 dílů a každý opepříme a osolíme.
  • 2
    Ve velkém hrnci rozehřejeme olej a máslo, porce kuřete na něm prudce osmahneme ze všech stran a vyndáme do mísy. Do hrnce pak dáme smažit nakrájenou zeleninu se slaninou, okořeníme kmínem, pepřem a solí a zalijeme vývarem. Přivedeme k varu, vrátíme zpět porce kuřete a pod pokličkou na mírném ohni 45 minut dusíme. Během dušení občas promícháme a podle potřeby přilijeme vodu nebo vývar.
  • 3
    Kuře podáváme společně se zeleninou, poléváme hustým vývarem a můžeme posypat nasekanou natí petrželky nebo pažitkou. Vhodnou přílohou jsou vařené brambory nebo chléb.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.