Kuře grilované s marinádou a černým pivem
105 min.
Ingredience
- Na kuře
- 2špetkySůl
- 2špetkyPepř černý mletý
- 10gramůPetržel - nať
- 10gramůTymián čerstvý
- 2kusyŠalotka
- 1000gramůKuře
- Na marinádu
- 4lžíceOlej z pšeničných klíčků
- 1lžičkaPaprika mletá sladká
- 1lžíceProtlak rajčatový
- 5lžicPivo tmavé 10% 3,7% obj.
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
670 kcal
Bílkoviny
49 g
Tuky
44 g
Sacharidy
17 g
Vláknina
588 mg
Cukr
26 mg
Postup přípravy
- 1Kuře opláchneme, osušíme, osolíme a opepříme.
- 2Připravíme gril, do břicha kuřete vložíme tymián, oloupané šalotky a petržel, sepneme párátkem.
- 3V misce připravíme marinádu: smícháme olej, papriku, rajčatový protlak a tymián. Rozdělíme marinádu na poloviny, jednou polovinou marinády potřeme kuře a necháme 30 minut odpočinout.
- 4Poté kuře navlékneme na grilovací jehlu a vložíme na gril. Grilujeme 60 minut, přitom neustále otáčíme a potíráme druhou polovinou marinády. Deset minut před koncem grilování kuře ještě potřeme černým pivem. Dopečeme do křupava a servírujeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.