Kuře marinované
60 min.
Ingredience
- 30gramůMáslo čerstvé
- 60gramůCibule
- 3stroužkyČesnek
- 200mililitrůVoda pitná
- 100mililitrůOlej rostlinný
- 4gramyPepř černý mletý
- 10gramůPaprika mletá sladká
- 30gramůHořčice gurmánská
- 100gramůKečup
- 10gramůSůl
- 1300gramůKuře
- 6kusůRohlíky bílé
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
815 kcal
Bílkoviny
45 g
Tuky
56 g
Sacharidy
32 g
Vláknina
3 g
Cukr
621 mg
Postup přípravy
- 1Kuře omyjeme a naporcujeme na 6 dílů. Cibuli nakrájíme nadrobno, česnek prolisujeme.
- 2Do misky nalijeme olej, vodu, přidáme hořčici, sůl, pepř, kečup, mletou papriku, česnek, cibuli, porce kuřete do této marinády naložíme a necháme uležet. Stačí 1 hodinu, ale můžeme marinovat i přes noc.
- 3Porce kuřete vyndáme, nenecháme okapat, rovnou vložíme do pekáčku, přidáme máslo a pečeme 35-40 minut. Podle potřeby podléváme a přeléváme vypečenou šťávou.
- 4Kuře podáváme s bílým pečivem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.