Kuře masala tikka
185 min.
Ingredience
- 1,5kusyCibule
- 60gramůProtlak rajčatový
- 1lžičkaKmín mletý
- 1lžičkaZázvor mletý
- 5lžicCitronová šťáva
- 5stroužkůČesnek
- 2lžičkyChilli koření mleté
- 750gramůKuřecí prsa
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžíceMáta
- 2kusyChilli paprička
- 200gramůRajčata loupaná (konzervovaná)
- 1,25decilitryJogurt bílý
- 1,25decilitryKokosové mléko
- 1lžíceKoriandr čerstvý
- 0,5lžičkaGaram masala
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
356 kcal
Bílkoviny
43 g
Tuky
12 g
Sacharidy
17 g
Vláknina
8 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Do mixéru dáme cibuli, rajčatový protlak, kmín, zázvor, citronovou šťávu, česnek, mleté chilli a vše rozmixujeme. Směs dáme do mísy, kuře nakrájíme na kostky a necháme 2 hodiny marinovat v míse.
- 2Připravíme si omáčku masala - rozehřejeme v pánvi ghí a smažíme v něm pokrájenou cibuli cca 5 minut, přidáme česnek, rajčata, jogurt, kokosové mléko, koriandr a uvedeme do varu a 20 minut povaříme.
- 3Kuře rozdělíme na 8 dílů a napíchneme na 8 grilovacích jehel. Na rozpáleném grilu za častého obracení necháme grilovat 15 minut, poté kuře vyndáme, sundáme z jehel a přidáme do omáčky. Vmícháme bylinky, citronovou šťávu a garam masalu.
- 4Podáváme teplé.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.