Kuře na bramborákové směsi

75 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
940 kcal
Bílkoviny
64 g
Tuky
57 g
Sacharidy
39 g
Vláknina
3 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Na pánvi osmahneme pokrájenou anglickou slaninu, do ní vsypeme na malé kousíčky nakrájenou cibuli. Dozlatova osmahneme.
  • 2
    Kuřecí maso opláchneme, naporcujeme, osolíme a opepříme.
  • 3
    Žemle nebo rohlíky namočíme do mléka a necháme rozmočit (jako na sekanou).
  • 4
    Potom nastrouháme brambory, z nichž vymačkáme vodu. K bramborám přidáme osmaženou anglickou slaninu s cibulí, vymačkané žemle, česnek, vejce, sůl, kmín, majoránku a vše dobře promícháme.
  • 5
    Do vymazaného pekáčku navrstvíme směs a na ní poklademe kousky kuřete.
  • 6
    Pečeme v mírně vyhřáté troubě, dokud nebude mít povrch kůrčičku a maso nebude měkké.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.