Kuře na calvadosu
85 min.
Ingredience
- 1kusKuře
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 3lžíceOlej rostlinný
- 5centilitrůCalvados
- 1šálekVývar z hovězích kostí
- 2lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 4kusyJablka
- 0,5lžičkaTymián sušený
- 0,5lžičkaRozmarýn sušený
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1122 kcal
Bílkoviny
82 g
Tuky
71 g
Sacharidy
29 g
Vláknina
4 g
Cukr
21 g
Postup přípravy
- 1Omyté kuře stáhneme z kůže, naporcujeme a potřeme směsí soli a koření. Porce lehce obalíme v mouce a po všech stranách opečeme na oleji. Podlijeme vývarem a calvadosem a ve vyhřáté troubě dusíme téměř doměkka.
- 2Potom k masu přidáme oloupaná, rozpůlená jablka zbavená jádřinců a dodusíme.
- 3Měkké kuře upravíme na talíře, obložíme podušenými jablky a podlijeme šťávou.
- 4Podáváme s dušenou rýží nebo s bramborovou kaší.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.