Kuře na červeném víně
80 min.
Ingredience
- 2kusyCibule
- 1kusKuře
- 2lžíceOlej stolní
- 1kusBobkový list
- 1lžičkaSůl
- 0,5litrVíno červené
- 3kusyRajčata
- 50gramůŠunka dušená
- 1stroužekČesnek
- 10gramůPetržel - nať
- 1kusKarotka
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1111 kcal
Bílkoviny
83 g
Tuky
69 g
Sacharidy
13 g
Vláknina
2 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Připravíme marinádu z oleje, cibule, česneku, bobkového listu, vína a soli.
- 2Omyté kuře rozdělíme na čtvrtky a necháme marinovat 24 hodin.
- 3V kastrole na oleji osmahneme jemně nakrájenou šunku, přidáme nakrájená rajčata a karotku a po chvíli zalijeme zbylým vínem. Do omáčky vložíme porce kuřete.
- 4Dusíme pod pokličkou doměkka.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.