Kuře na grilu s citrusovým ovocem
35 min.
Ingredience
- 1kilogramKuře
- 1decilitrOlej slunečnicový
- Marináda
- 1decilitrOcet kvasný lihový
- 3decilitryPomerančová šťáva
- 1decilitrCitronová šťáva
- 1decilitrŠťáva z růžových grepů
- 20gramůCukr skořicový
- 1lžíceMed včelí
- 1lžičkaSůl
- 0,5lžičkaMuškátový oříšek
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1699 kcal
Bílkoviny
95 g
Tuky
126 g
Sacharidy
43 g
Vláknina
988 mg
Cukr
22 g
Postup přípravy
- 1Omyté a osušené kuře rozpůlíme na prsou. Obě kuřecí půlky položíme do vhodné kuchyňské nádoby.
- 2Marináda: Do misky vlijeme ocet, přilijeme pomerančovou, citrónovou šťávu a šťávu z grepů. Přidáme nastrouhaný muškátový oříšek, vsypeme skořicový cukr, med, podle chuti sůl, pepř. Všechny suroviny důkladně spolu smícháme. Hotovou marinádou zalijeme připravená kuřata. Nádobu přiklopíme a necháme minimálně 10 hodin v lednici marinovat.
- 3Gril potřeme olejem, zahřejeme na střední teplotu, kuřecí půlky položíme na gril a za občasného obracení pečeme přibližně 10-15 minut, aby kuře dostalo nahnědlou a křupavou kůži.
- 4Upečené půlky rozdělíme na talíře a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.