Kuře na grilu s citrusovým ovocem

35 min.
Řecko

Ingredience

Počet porcí:
2

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1699 kcal
Bílkoviny
95 g
Tuky
126 g
Sacharidy
43 g
Vláknina
988 mg
Cukr
22 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Omyté a osušené kuře rozpůlíme na prsou. Obě kuřecí půlky položíme do vhodné kuchyňské nádoby.
  • 2
    Marináda: Do misky vlijeme ocet, přilijeme pomerančovou, citrónovou šťávu a šťávu z grepů. Přidáme nastrouhaný muškátový oříšek, vsypeme skořicový cukr, med, podle chuti sůl, pepř. Všechny suroviny důkladně spolu smícháme. Hotovou marinádou zalijeme připravená kuřata. Nádobu přiklopíme a necháme minimálně 10 hodin v lednici marinovat.
  • 3
    Gril potřeme olejem, zahřejeme na střední teplotu, kuřecí půlky položíme na gril a za občasného obracení pečeme přibližně 10-15 minut, aby kuře dostalo nahnědlou a křupavou kůži.
  • 4
    Upečené půlky rozdělíme na talíře a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.