Kuře na houbách s pórkem
20 min.
Ingredience
- 1kusPórek
- 4kusyKuřecí prsa
- 300gramůŽampiony čerstvé
- 2lžíceOlej rostlinný
- 1lžíceKoňak vaječný
- 150mililitrůDolin - Vermouth
- 6kusůTymián čerstvý
- 1lžičkaSůl
- 1lžičkaPepř černý mletý
- 6kusůOlivy zelené
- 150gramůZakysaná smetana
- 15kusůKruton
- 0,5lžičkaMuškátový oříšek
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
544 kcal
Bílkoviny
52 g
Tuky
19 g
Sacharidy
39 g
Vláknina
17 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Pórek důkladně očistíme, opláchneme pod tekoucí vodou a nakrájíme na malá kolečka. Maso opláchneme, necháme oschnout a nakrájíme na nudličky. Houby pečlivě očistíme, nohy nakrájíme na kolečka a klobouky na plátky.
- 2Olej rozehřejeme na pánvi, necháme osmažit kolečka pórku, následně přidáme maso a vše necháme řádně podusit. Poté přidáme houby a za stálého míchání necháme dusit dále, dokud maso nebude téměř hotové.
- 3Směs na pánvi oflambujeme koňakem. Přidáme muškátový oříšek, vermut, zalijeme vývarem a vše na mírném ohni vaříme okolo 5 minut. Snítku tymiánu opláchneme pod tekoucí vodou, necháme ji oschnout a zbavíme ji lístků, část odložíme a zbytek přihodíme do pánve.
- 4Maso zalijeme olivami, zakysanou smetanou a pánev odstavíme z ohně. Ozdobíme tymiánem a osmaženými krutony a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.