Kuře na jehle se šunkou a šalvějí
30 min.
Ingredience
- 4kusyKuřecí prsa
- 2lžíceCitronová šťáva
- 2lžíceOlej olivový
- 12kusůŠalvěj čerstvá
- 1kusChléb konzumní
- 6kusůŠunka dušená
- 1stroužekČesnek
- 1lžičkaPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
815 kcal
Bílkoviny
79 g
Tuky
24 g
Sacharidy
67 g
Vláknina
1 g
Cukr
142 mg
Postup přípravy
- 1Každý plátek kuřecího masa rozřízneme podélně na 3 proužky.
- 2Připravíme marinádu. Smícháme prolisovaný česnek, pepř, citronovou šťávu a olej. Vložíme maso a důkladně obalíme.
- 3Na každý plátek šunky položíme jeden list šalvěje a jeden kousek masa a zabalíme. Po třech napíchneme na špízy. Na konce špízu napíchneme kostky chleba pokapané olivovým olejem.
- 4Grilujeme 8-10min na venkovním grilu nad středně horkým uhlím nebo v troubě s předehřátým horním grilem. Pravidelně obracíme.
- 5Špízy podáváme horké např. s aioli s pečenými paprikami.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.