Kuře na kari a chilli
80 min.
Ingredience
- 1stroužekČesnek
- 60mililitrůOlej arašídový (podzemnicový)
- 1špetkaSůl
- 1lžíceHořčičné semínko
- 240mililitrůVoda pitná
- 375mililitrůOcet kvasný lihový
- 10mililitrůHořčice Dijonská
- 31kusůChilli paprička
- 1kilogramKuřecí stehna
- 10mililitrůOmáčka sójová
- 8kusůArašídy
- 1lžíceKoriandr mletý
- 20gramůZázvor celý
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
342 kcal
Bílkoviny
24 g
Tuky
24 g
Sacharidy
5 g
Vláknina
840 mg
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Dvacet pět sušených chilli papriček máčíme 10 minut v horké vodě, poté je umixujeme v mixéru se 6 čerstvými chilli papričkami, 3 stroužky česneku, zázvorem nasekaným nahrubo, 8 arašídy a koriandrem.
- 2Stehna osolíme a dáme stranou. Ve velkém hrnci 2 minuty smažíme 3 stroužky česneku na plátky, potom přimícháme kari pastu a hořčičné semínko. Po 5 minutách vložíme stehýnka a mícháme, aby se dobře obalila v kari směsi. Smažíme je, dokud nezačnou měnit barvu, poté je podlijeme a dusíme na mírném ohni asi 1 hodinu.
- 3Vmícháme ocet, anglickou hořčici, sójovou omáčku a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.